GTÜ'DE ''99 DEPREMİ'' TOPLANTISI

99 Depreminin 25. Yıldönümünde Dirençli Kentler İçin Ortak Akıl Toplantısı

17 Ağustos 1999 Depreminin 25. yıldönümünde, dirençli kentler oluşturma hedefiyle düzenlenen Ortak Akıl Toplantısı, GTÜ ev sahipliğinde, yerel otoriteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecektir. 14 Ağustos 2024 saat 13:30'da GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak olan toplantıda, önemli sunumlar ve iş birliği stratejileri ele alınacaktır.

Gazeteci İsmail Kahraman’ın hazırladığı ve yönettiği "Depremler Tarihi" belgeselinin ardından, üniversitemiz ve Japonya iş birliği ile hayata geçirilen MARTEST Projesi sunumu yapılacaktır. Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve Şehir Bölge ve Planlama bölümleri ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Ulaşım Enstitüsü öğretim üyeleri, afetlere karşı dirençli kentler oluşturma konusunda yürüttükleri projeler hakkında bilgi vereceklerdir.

Toplantının ikinci bölümünde ise depreme karşı dirençli Kocaeli için yapılan çalışmalar değerlendirilecek ve Gebze, Çayırova ve Darıca Belediyeleri, organize sanayi bölgeleri temsilcileri ile ticaret ve sanayi odası temsilcileriyle yapılacak ortak arama toplantısı çerçevesinde, dirençli kentler için iş birliklerine yönelik stratejiler geliştirilecektir.

Yer:    GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon 
Tarih: 14 Ağustos 2024
Saat:  13.30