BAŞKAN BÜYÜKGÖZ RECEP KAYA’YI NASIL ZORA SOKTU?

Ak Parti Gebze İlçe başkanı Recep Kaya, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Gebze Belediye Başkan adaylığı için sürdürülen istişare sürecinde gerek Ak Parti kurmayları tarafından gerekse de birebir partililer ve Gebzeliler tarafından kendisine sorulan “siz ne düşünüyorsunuz” şeklindeki soruya “Benim Zinnur beye vermiş olduğum ‘başkanım siz aday olursanız, ben sizin karşınız aday olarak çıkmayacağım’ diye bir sözüm var. Zinnur başkanın aday gösterilmediği yerde ben de belediye başkan aday adayı olurum” diye cevap vermişti..  

Recep Kaya bu sözünün arkasında da durdu ve belediye başkan aday adayı olmadı.

Gebze Belediye Meclis üyesi adaylıklarında da ağırlığını koyan Recep Kaya ilçe başkan yardımcıları Emrullah Bilgin, Selim Malkoç ve Mustafa Ünal ile ilçe kadın kolları başkanı Habibe Yıldırım Çırak, Ak Parti Gebze SKM Başkanı Hasan Özdemir ve Ak Parti Cumaköy mahalle başkanı Hüseyin Önder olmak üzere çok sayıda ismi listenin en seçilir yerlerine yerleştirmişti..

Gebze Belediye başkanlığını ikinci kez kazanan Zinnur Büyükgöz’ün yeni oluşturacağı belediye yönetim kadrosunda bu yukarıdaki isimlerden birisi yıllardan beri Ak Parti Gebze’nin yönetim kademelerinde hep büyük emekleri olan Hasan Özdemir olmak üzere en az iki kişinin Gebze Belediye başkan yardımcılığı görevini getirilmesi bekleniyordu..

Lakin beklenen olmadığı gibi Zinnur Büyükgöz Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyeliği kontenjanından belediye başkan yardımcısı yaptığı Selamet Güner ile Mehmet Dinç’in dahi görevlerine son vererek, başkan yardımcılıklarında takdir haklarını kendi daire müdürlerinden yana kullandı..

Özel Kalem Müdürü Mücahit Birben ile diğer daire müdürleri İmar Muharrem Baltacıoğlu ve Şerif Canpolat’ı belediye başkan yardımcısı olarak atayan Büyük, belediye meclis üyelerinden ise kendsine en yakın bulduğu  Ak Partili Mahmut Yandık ve Ahmet Hüseyinçelebi ile seçim iitifakı nedeniyle başkan yardımcılığı sözü0 verdiği MHP’li meclis üyesi Şener Akın’a belediye başkan yardımcıları olarak görev verdi..

Zinnur Büyükgöz’ün belediye başkan yardımcılıkları atamasında takdir haklarını hep kendi tercihlerine göre kullanmış olması ise Ak Parti Gebze camiası içinde tepkilere neden olduğu gibi, belediye başkan yardımcısı olamamasının nedenini Recep Kaya'ya bağlayanlar da oldu..

Gebze siyaset kulislerinde “Recep Kaya baştan sona açık oynadı, verdiği sözün arkasında durdu. İşi bu sıkıntılı noktaya getirerek, Recep Kaya’yı zora sokan Zinnur Büyükgöz oldu” yorumları yapılıyor..

Bakalım bu sıkıntılı süreç, Ekim veya Kasım 2024’de yapılması beklenen Ak Parti Gebze ilçe kongresinde başkanı Recep Kaya ile Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ün karşısına nasıl bir fatura çıkacak?