BÜYÜKAKIN'IN YENİ HEDEFİ İMAMOĞLU

Ak Parti Başiskele’nin 66. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı..

Danışma Meclsinde yaptığı konuşmada belediyelerin SGK ve kamuya olan diğer borçları ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Büyükakın,  İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alrak şunları ssöyledi;

“Belediyenin borçlarının vergi borçları olabilir, sigorta borçları olabilir, banka borcu olabilir ama bunlar hazine garantili borç değildir. Bizim tek borcumuz hazineye 2 milyar TL. Hazine borçlarımız yapılandırılmaya başlandı. 2 milyar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 1 aylık geliri. İstanbul Büyükşehir Belediye’si devralındığında 2 milyar dolar borcu vardı. Şimdi 3,5 milyar dolar borcu var. TL’ye çevrildiğinde tüm borçları 100 milyar TL yapıyor. Bunları konuşsak yüzleri kızarmayacak. Bunu strateji edinmişler, bizi kötü olarak hatırlatmak istiyorlar.  Biz cevap vermeye devam edeceğiz, sizler de anlatmaya devam edin.”

foto: Başkanların facebook sayfaları