CHP KOCAELİ İL BAŞKANI SARI'DAN GEBZE AÇIKLAMASI; ''BU ZİHNİYETİ KABUL ETMİYORUZ''

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet için özel elbiseleri ile geceye gelen öğrenciler 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadılar. Bu yakışıksız durum hem öğrencilerin hem de velilerin büyük tepkisine yol açtı. Öğrenciler daha sonra Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın devreye girerek konuya müdahalesiyle törene katılabildi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Gebze Alaaddin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu olay hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gebze Alaaddin Kurt Anadolu Lisesi'nde, pırıl pırıl evlatlarımızın mezuniyet törenine gölge düşürülmüştür. Bir eğitim kurumuna yakışmayan bu tutum kabul edilemez. Bu tür ayrımcı tavırlar, gençlerimizin geleceğini karartmakta ve toplumu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramamaktadır.

“OKUL İDARELERİNİN GÖREVİ EN İYİ EĞİTİMİ SAĞLAMAKTIR.”
“Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü göreve çağırıyorum: Bu adaletsizliğe karşı derhal soruşturma başlatılmalı ve olay titizlikle takip edilmelidir. Okul idareleri, üstüne vazife olmayan şeylerle ilgilenmek yerine, gençlerimize en iyi eğitimi sağlamak ve onları her türlü ayrımcılıktan korumakla sorumludur.

Bu çağ dışı zihniyeti kabul etmiyoruz. Gençlerimizin özgür ve eşit bir ortamda yetişmesi için mücadelemiz devam edeceğiz. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken her türlü adımı atacağız.”