Harun Yıldızlı; ''Bu açıkca Cumhuriyete meydan okumaktır''

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet için özel elbiseleri ile geceye gelen öğrenciler 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadılar. Bu yakışıksız durum hem öğrencilerin hem de velilerin büyük tepkisine yol açtı. Öğrenciler daha sonra Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın devreye girerek konuya müdahalesiyle törene katılabildi.

CHP Kocaeli milletvekili Harun Özgür Yıldızlı bu yakışıksız duruma X sosyal medya sayfasından gösterdiği tepkide "Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi öğrencilerimize yaşatılan travmanın sorumluları derhal hesap vermelidir. Evlatlarımızın giyim kuşamlarına göre mezuniyet programına kabul edilmemesi talimatını verenler açıkça Cumhuriyete meydan okumaktadır. Çocuklarımızın en mutlu günlerini zehir edenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığını göreve davet ediyorum!" ifadelerine yer verdi..

Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi öğrencilerimize yaşatılan travmanın sorumluları derhal hesap vermelidir.

Evlatlarımızın giyim kuşamlarına göre mezuniyet programına kabul edilmemesi talimatını verenler açıkça Cumhuriyete meydan okumaktadır.

Çocuklarımızın en mutlu günlerini…

— Harun Özgür Yıldızlı (@harunyildizli1) June 13, 2024