NAİL ÇİLER GEBZE'DE Kİ 'YAKIŞIKSIZ DURUM' İÇİN BAKANLIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet için özel elbiseleri ile geceye gelen öğrenciler 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle mezuniyet törenine alınmadılar. Bu yakışıksız durum hem öğrencilerin hem de velilerin büyük tepkisine yol açtı. Öğrenciler daha sonra Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan'ın devreye girerek konuya müdahalesiyle törene katılabildi.

CHP Kocaeli milletvekili Nail Çiler bu yakışıksız duruma X sosyal medya sayfasından gösterdiği tepkide "Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin mezuniyet töreninde öğrencilerin kıyafetleri sebebiyle okula alınmamaları kabul edilemez. Çocuklarımızın mutlu günlerinde bu travmayı yaşatan sorumsuz yöneticiler hakkında derhal gereği yapılmalıdır. Bakanlığı göreve çağırıyorum!" ifadelerine yer verdi..

Nail Çiler Gebze Aleattin Kurt Anadolu Lisesi mezuniyet töreninde öğrencilerin kıyafetleri gerekçe gösterilerek okula alınmamaları hakkında daha sonra yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dün (12 Haziran'da) öğrenci velilerimizden gelen telefonla Gebze Aleattin Kurt Anadolu Lisesi öğrencilerinin mezuniyet törenine alınmadıklarını tarafıma ilettiler. Bu durumu öğrendiğimizde vakit kaybetmeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ı arayarak bu vahim durum hakkında bilgi aldım. Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan gereğini yapacaklarını tarafıma ilettiler. Fakat öğrencilerimizin böyle travmatik bir durumla karşı karşıya bırakılması kabul edilemez. Öğrencilerimizin okulun çevresine bariyer çekilerek, jandarma barikatı ile okullarına alınmaması her şeyden önce bir eğitimci olarak şahsımı üzmüştür. Kimse kendini hukuktan, anayasadan üstün göremez!  Dün yaşanan bu olayda, Çocuklarımızın mutlu günlerinde bu travmayı yaşatan sorumsuz yöneticiler hakkında Mülki İdare Amiri olarak Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit  derhal gereğini yapmalıdır!”