Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e de gönderme: ''Arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan'ın olsun''

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e de gönderme yaptı: Vatanperver Kürt halkının Başkanı Sayın Demirtaş ve Can Atalay bizimdir, timsah gözyaşlarıyla arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan'ın olsun

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davası kararlarına bir kez daha tepki gösterdi. Sosyal medya platformu X üzerinden uzun bir açıklama yayınlayan Kılıçdaroğlu, mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirmeye de devam etti. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Vatanperver Kürt halkının sevgili Başkanı Sayın Demirtaş ve Hatay halkının göz bebeği vekili Can Atalay bizimdir, timsah gözyaşlarıyla arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan'ın olsun" ifadelerini kullandı. 

Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay hapis cezası verilen karara tepki göstermeye devam eden Kılıçdaroğlu, daha önce mevcut genel başkan Özel'i “Sarayla müzakere değil mücadele edilir” sözleriyle eleştirmiş, dün yaptığı paylaşımda ise "Dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda, önceki gün Kobani davası hakkındaki paylaşımını alıntılayarak “Adalet terazisi ‘Anayasaya aykırı ama evet’ deyip dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet dediğinizde ilk kırılma gerçekleşti” yazan DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'a da cevaben, "Gerek sosyal gerekse ulusal medyada, bazı kişilerin ve siyasetçilerin konuyu anlamadığını, anlayanların da işlerine gelmediği için attıkları 'dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyerek sen sebep oldun' iftiralarını üzülerek takip ettim" diye yazdı.