Şener Doğan TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencilerinden eTwinning projesini dinledi

Alanında tek olan TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileri tarafından yürütülen “Bir Değer Öğren ve Hayatına Uygula” adlı eTwinning projesi, öğrencileri ve mentör öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen bir sunum ile Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’a tanıtıldı..

Şener Doğan, öğrencilerin bu başarılı çalışmasından ve ziyaretlerinden dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunun dile getirdi ve “Bir Değer Öğren ve Hayatına Uygula” adlı eTwinning projesiyle öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizin farkında olmaları ve günlük hayatlarına bu değerleri uygulamaları amaçlanmaktadır. Öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizle ilgili hassasiyetleri ve farkındalıklarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz." dedi..

“KÖKLERDEN GELECEĞE” İLKESİYLE YOLA ÇIKAN GENÇ ZİHİNLERİMİZİN “ERDEM-DEĞER-EYLEM” MODELİYLE BAŞLATTIKLARI BİR PROJE

TÜBİTAK Fen Lisesi sosyal medya sayfasından bu proje şu ifadelerle tanıtılmıştı;

e Twinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası ülkemiz ulusal ajansinin da bagli olduğu en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmaktır.

TÜBİTAK FEN LİSESİ olarak 6 okul ile eş zamanlı ürettiğimiz ortak projemiz olan ‘bir değer öğren ve hayatına uygula’ konulu projemizin etkinliklerini 2024 Şubat ayindan beri gerçekleştirmekteyiz.

Bu projede amacımız öğrencilerimize ‘Doğru ve iyi olanı bilmek ile doğru ve iyi olanı yapmak arasındaki en önemli bağlantı, doğru ve iyi olanı yapacak bir karaktere sahip olmalarını sağlamaktır. Gençlerin kendilerine ve topluma yararlı olacak sevgi, saygı, arkadaşlık, dostluk, yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk, dürüstlük değerlerini kazanmalarını sağlamaktır. Değerleri davranışa dönüştürmelerine fırsat tanımak en önemlisi ahlaki değerleri benimseyen bireyler yoluyla toplumsal ahlaki değerleri koruyan gençler yetiştirmektir. Bunlari yaparken de ülkemizin ya da dünyanın farkli yerlerinde yaşayan öğrencilerle iletişimde bulunmalarini ve yabancı dil kullanma becerilerini arttırmaktır.

Projemizde yer alan öğrencilerimizi tebrik eder. Başarılarının ve çalışkanlıklarının her zaman devamını dileriz.