SKANDAL! GTO kendi Meclis başkanını yok saydı!

Gebze Ticaret Odası'nın Kasım 2023 Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün GTO Meclis salonunda, Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun başkanlığında, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi..

Gebze Ticaret Odası bu toplantıyı resmi sosyal medya sayfasından "Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantımızı Meclis ve Meslek Komite Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu Başkanımız Abdurrahman Aslantaş’ın Oda faaliyetleri ve gerçekleştireceğimiz Azerbaycan ziyareti hakkında bilgi aktarımında bulunduğu toplantı, yeni gelen meclis üyelerimize rozet takılmasıyla son buldu." sözleri ile paylaştı..

SKANDAL! GTO kendi Meclis başkanını yok saydı!

Bir gazeteci olarak yıllardan beri takipçisi olduğumuz GTO sosyal medya sayfasında yukardaki paylaşımı görünce şlok olduk ve "Bu GTO tarihi açısından bir skandal" dedik. 

Skandal çünkü GTO'nun resmi sosyal medya paylaşımında, Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun ismi resmen yok sayılmıştı. Oysa GTO Meclisi,  Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun başkanlığında toplanmıştı..

Tıpkı Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi Oda Meclisinin de iradesi, GTO Başkan ve yönetimin üstündedir.
Çünkü GTO Başkan ve yönetimini de, GTO Meclis üyeleri seçiyorlar..

Yani GTO sayfasından bu paylaşımı yapanlar sadece  Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nu yok saymıyorlar, 96 kişiden oluşan GTO Meclis iradesini yok sayıyorlar..

Yani yapılan bu yanlış hareket,  Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'na değil, 96 kişilik GTO Meclis üyelerinin tamamınadır..

Öte yandan GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş'a şunu hatırlatmak isteriz;

96 Meclis üyesinin oyu ile GTO Başkanı seçilen Nail Çiler'in milletvekili olmak için istifa etmesinden sonra siz o koltuğa, 11 yönetim kurulu üyesinden sadece 5'inin oyunu alarak ve kendi oyunuz ile 6 sayılarak oturdunuz. Oysa Oğuz Şerifalioğlu, 96 meclis üyesinin tamamını oyu ile Gebze Ticaret Odası Meclisi Başkanı seçilmiştir.

Umarız en kısa zamanda bu yanlışı yapan sorumlu kişiden, bu yanlışın hesabı sorulur.

Sayın Aslantaş ayrıca geçtiğimiz haftalarda inşaat müteahhidi arkadaşınız Metin Gökçe'nin inşaatını ziyaret ederek, konut inşaat bloklarının boy boy fotoğraflarını, GTO resmi sosyal medya sayfasından paylaştırtmıştınız. O gün çok sayıda inşaatçı GTO Meclis üyesi bize ulaşarak "Başkan ayıp ediyor, bizim de konut inşaatlarımız var, neden arkadaşının inşaatının reklamını yapıyor, yaptırıyor GTO sayfasından" diye tepki göstermişlerdi.

Sayın Aslantaş, GTO'nun resmi sosyal medya sayfasından inşaatçı arkadaşınız Metin Gökçe'nin, Gökçe İnşaat ismi ve inşaat fotoğrafını paylaştırttığınız GTO sayfasından, neden GTO'nun Meclis toplantsını açan ve yöneten Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu'nun ismi ve Meclis Başkanlık koltuğundaki fotoğrafı paylaşılmaz?

GTO'nun yirmi bin üyesini ilgilendiren resmi sosyal medya sayfası sadece sizin ve size yakın kişilerin isim ve fotoğraflarının yer alabileceği özel bir fotoğraf albümü mü?

Son olarak;
GTO yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar, hep 6'ya karşı 5 oyla alınıyormuş. Azerbaycan'a gezmeye götüreceğiniz GTO Meclis üyeleri ve meslek komite üyeleri kararına da, 5 yönetim kurulu üyesi itiraz etmiş. 

Tüm kararların bu şekilde 6'ya karşı 5 ile alınması, sanırım kısa bir zaman sonra TOBB'un dikkatini çekecektir ve size "niye böyle oluyor" diye sorulacaktır.

Sayın Aslantaş, GTO kongresine daha iki yıl var ve sizin şimdiden olası başkan adaylarını yok sayma veya saydırtma hamleleriniz yersiz ve zamansız. Böyel davranışlar hem size zarar verir hem de GTO'nun kurumsal kimliğine ve itibarına..