BAŞKAN ORHAN'A SORDUK; CHP GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NAİL ÇİLER Mİ?

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan Kocaeli haberi gazetemizi ziyaret ederek genel yayın yönetmenimiz Cengiz Yucak ile yerel ve genel siyaset üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.

CHP Kurultayının demokrasi tarihimize örnek teşkil edecek bir olgunlukta gerçekleşmesi ve delegelerin özgür bir şekilde kullandıkları oyları ile genel başkan değişiminin yaşanmasının hem Cumhuriyet Halk Partisi içinde hem de Türkiye siyasetinde olumlu bir hava estirdiğinin ve geleceğe dönük umutları yeşerttiğinin altını çizen Gökhan Orhan “CHP kurultayımızda  yakılan ışık, önümüzü aydınlattı ve o aydınlık yol, partimizi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde zafere götürecek olan yoldur” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde yalan ve iftiraya dayalı kara propaganda ve iktidar olmanın avantajı ile devlet olanaklarının sonuna kadar kullanılması ile kazanılan bir seçim sonrasında halkımızın üzerine çöken “biz bunları değiştirmeyiz” karamsarlığının artık dağıldığını dile getiren Başkan Orhan konuşmasına şöyle devam etti;

“Yüksek enflasyon karşısında sürekli artan gıda ve her türlü ihtiyaç maddelerinin fiyatları, ev kiraları, elektrik ve doğalgaz giderlerine rağmen buharlaşan asgari ücret ve hiç zam yapılmayan 7 bin 500 liralık emekli maaşları, insanlarımızı çileden çıkarmaya devam ediyor. İnsanlarımız ‘şimdi değilse ne zaman’ diyerek, iktidara bunun faturasını yerel seçimlerde AKP iktidarına ödetmeye hazırlanıyor. Bu kararlılığı biz sokaklarda da görüyoruz, mahallelerde de”

İTTİFAKIN DAĞILMASI SEÇİMLER KAYBETTİRİR Mİ?

Cengiz Yucak’ın “İYİ Parti ve diğer Millet İttifakı ortakları ile yollarınızın ayrılması ve her partinin kendi adayları ile seçime girecek olması, CHP’ye çok sayıda belediye kaybettirir mi” şeklindeki sorusuna cevap veren Gökhan Orhan “İnsanlarımız yaşadıkları zor koşulların tek sorumlusunun AKP’nin kötü yönetimi olduğunu biliyor ve tek umudun da değişimde olduğunu görüyor. Bu değişimi gerçekleştirebilecek siyasi parti belli. Halkımız 2024 yerel seçimlerinde oyları ile sandıkta o ittifakı sağlayacaktır ve önce yerel yönetimlerden ve ardından da 2028 genel seçimlerinde iktidardan AKP’yi gönderecektir” dedi.

İYİ PARTİNİN GEBZE ADAYINI AÇIKLAMASI PARTİNİZİ ETKİLER Mİ?

 “İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı olarak Sadık Güvenç’in ismini açıkladı. Bu durum CHP’nin Gebze Belediye Başkan adayının belirlenmesi süreci açısından bir sıkıntı oluşturur mu” şeklindeki sorumuza da açık yüreklilikle net bir cevap veren Gökhan Orhan şunları söyledi;

 “Her partinin kendi adayını belirleme hakkı vardır ve saygı duyarız. Siyasette bir saat bile çok erken ve önemlidir. Şimdi sizinle burada yapacağımız bir siyasi tespit, anlık bir siyasi gelişme ile anında değişebiliyor. 2019 yerel seçimlerinde de İYİ Parti Gebze Belediye Başkan adayı olarak Dr. Burcu Çetinkaya’yı açıklamıştı. Lakin ittifak sağlanınca o adaylık geri çekildi ve Burcu hanım da gidip Saadet Partisinden belediye başkan adayı oldu. Yine aynı şekilde MHP Gebze İlçe Teşkilatı da Gebze Belediye başkan adayı olarak Serap çakır’ı ilan etmişti. Cumhur ittifakı sağlanınca MHP’de o adaylığı geri çekti ve Serap hanım da Bağımsız Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi ve çok ciddi bir oyda aldı. Nitekim siyasette bugünden yarına ne olacağını kestirmek zor”

CHP GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NAİL ÇİLER Mİ?

Cengiz Yucak’ın “Milletvekiliniz Nail Çiler’in Gebze Belediye Başkan adayı olabileceğini ilk ben yazarak dile getirmiştim. Bugün her yerde konuşulmaya başlandı. Nail bey, CHP Gebze Belediye Başkan adayı olabilir mi” şeklindeki sorusuna da net cevap veren Başkan Orhan “Evet doğru 14 Mayıs seçimlerinden sonra bunu ilk siz seslendirmiştiniz. Sayın milletvekilimiz Nail Çiler’in, Gebze’de çok ciddi bir karşılığı var. Nail bey Gebze’yi çok seviyor ve Gebzeliler de bunu çok iyi biliyor. Gebzeliler bu sevgisini de seçimlerde 4. sıra milletvekili olarak Ankara’ya göndererek kanıtladılar. Nail bey şimdi Gebze’nin il olması için bir mücadele sürdürüyor ve Meclise sunduğu “Gebze il olsun” kanun teklifi de AKP ve MHP oyları ile engellendi. Sahaya indiğimizde, hane ve iş yerlerini ziyaret ettiğimizde, Gebzelilerin ‘Nail Çiler belediye başkanımız olsun. Gebze’ye çok hizmetler yapar’ şeklindeki bir arzularının olduğunu da net olarak görüyoruz. Gebzelilerin bu ilgi ve arzularının, CHP koaceli İl Örgütü de farkında Genel Merkezimiz de farkında. Lakin Nail beyin bu konudaki kararı ne olur ve CHP Parti Meclisinden nasıl bir karar çıkar bilemiyorum. Bu konuda şimdi buradan net bir açıklamada bulunmam hem şık hem de doğru olmaz” dedi.

Gökhan Orhan ayrıca CHP Gebze Belediye Meclis üyesi adaylarının, sandık kurularak önseçim yolu ile belirlenmesi taraftarı olduğunu dile getirdi.

Cengiz Yucak bu nazik ziyareti ve net açıklamaları için Gökhan Orhan’a teşekkür ederken, Gökhan Orhan’da “konukseverliğiniz, keyifli ve verimli sohbetiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum” dedi.