GEBZE KIŞLA MİLLET CAMİİNİN İNŞASI İÇİN GÜN SAYILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin tarafından, Gebze askeri kışladan boşalan alana yapılmakta olan Gebze Millet Bahçesi’nin içinde inşa edilecek olan "Kışla Millet Camii" için start veriliyor..

Gebze Kışla Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yüksel Yaylak'ı ziyaret ederek "Caminin inşa sürecinin hangi aşamasındasınız" diye sorduk. Konuya duyarlılığımızdan ve ziyaretimizden memnun olan Yüksel yaylak "Gebze Kışla Millet camimizin projesi yetkilikurumların yanısıra Belediyece de onaylandı ve inşaat ruhsatı çıktı. Şu anda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatın ihaleye çıkarılması çalışması devam ediyor. Tahmini olarak iki ay içinde ihalenin verilmesi bekleniyor. İhaleye aşamasından sonra hemen temel atılacak inşallah" dedi..

Gebze Millet Bahçesi’nde yapılacak olan Kışla Millet Camiinin, Gebze'nin büyüklüğüne yakışır derecede büyük ve çok güzel bir cami olacağının altını çizen ve başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen herkes teşekkür eden Yüksel Yaylak "Gebze Kışla camii, Türkiye’nin en büyük camilerinden biri olacak. Toplam inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare olacak olan camimiz, Türkiye’nin en büyük ibadethanelerinden biri olma özelliğini taşıyacak. Millet bahçesinin en üst zirvesine yapılacak cami, 108 metre yüksekliğinde 6 minareli ve 3 şerefeli olacak. Gebze Millet Camiinin 8 bin 400 metrekarelik iç alanında aynı anda 14 bin kişi namaz kılabilecek. Zemin altı birinci katın yarsında gerekli zamanlar için çay ve yemek verilecek bir alan ve abdesthane ile tuvalet yer alacak. Zemin altı birinci katın diğer yarısı ile ikinci katında ise tahmini 500 araçlık bir otopark yer alacak." dedi..    

Caminin ismi konusunda şimdilik "Gebze Kışla Millet Camii" ismi üzerinde mutabık kalındığını söyleyen Yüksel Yaylak "Lakin Camiinin isminin ne olması gerektiği konusunda, Gebze Kışla Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimindeki arkadaşımız İbrahim Çiçek, Gebzeliler arasında bir anket çalışması da sürdürmeye devam ediyor" dedi.. 

Yüksel Yaylak'a verdiği bilgiler ve misafirperverliği için teşekkür ettik ve bu hayırlı çalışmalarında kolaylıklar diledik.