ÖZGÜR ÖZEL BARIŞ YARKADAŞ'IN GAZETECİLİĞE GERİ DÖNMESİNİ İSTEDİ

TV 100 ekrandaki bir tartışmada "Özgür Özel kazanırsa mesleği bırakırım" diyen Barış Yarkadaş, Özgür Özel kazanınca canlı yayında "Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum" dedi..

Barış Yarkadaşa açıklamasında "Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum. Gazetecilik dışında hiçbir gelirim yok. Gazeteciliği herhangi bir meslek olarak görmüyorum. İktidarı denetleyen, kamu adına soru soran bir meslek olarak görüyorum ve kamu görevi yaptığımı düşünüyorum. Halkın çıkarlarını gözetiyorum. Programda iddialı bir söz ortaya koydum. Kazanacağına inanmıyordum. Kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. 23.49 itibariyle sizlerin huzurunda söz verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum. TV100'ün Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer ile de görüştüm. Artık haber yazmayacağım." ifadelerine yer verdi..

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Barış Yrkadaşa'ın bu açıklamasından sonra x sosyal medya sayfasından yaptığı açıklamada "Benim bir başarımın, bir gazetecinin meslek yaşantısına mal olmasını doğru bulmam. Barış Yarkadaş, önceki dönemde parlamentoda birlikte görev yaptığım bir arkadaşımdır. Kendisi geçmiş dönemde karşımda yer almışsa ve gazetecilik sınırlarını aşan yorumlarda bulunmuşsa da ben geçmişten yana bir kırgınlık taşımayacağıma dair delegelerimize ve kamuoyuna söz verdim. Sözüm sözdür. Barış Yarkadaş'ın kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum, bu konuda yarın kendisini arayacağım." dedi..