AK PARTİ GEBZE BAŞKANI RECEP KAYA AÇIK VE NET KONUŞTU

Ak Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya dün ilçe başkan yardımcısı Selim Malkoç ile birlikte ziyaretime gelmek istediklerini bildirdiklerinde, “yine keyifli ve dopdolu bir sohbet olacak” diye sevindim..

Nitekim yanılmamıştım ve iki saati aşan bir sohbeti de beraberinde getiren bu güzel ziyaretin ardından, duygularımı sosyal medyadan “Ak Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya ve ilçe başkan yardımcısı Selim Malkoç’a bu nazik ziyaretleri, Gebze ve siyasete dair keyifli sohbetleri için teşekkür ediyorum.” Sözleri ile ifade ettim..

Peki nereden biliyordum, yine keyifli ve dopdolu bir sohbetin olacağını?

Yirmi iki yıl öncesinden biliyorum. Fazilet Partisi Gebze İlçe Gençlik Kolları yönetiminde olduğu, Sadet Partisi Gebze İlçe Başkanlığı ve sonrasında HAS Parti Gebze İlçe Başkanlığı yaptığı yıllardan biliyordum, Recep Kaya’nın hoş sohbet bir siyasetçi olduğunu..

İşte o yüzdendi ki; İktidar partisi ANAP, DYP, DSP ve daha sonrasında Ak Parti ilçe başkanlarının toplantısına pek sık gitmediğim halde muhalefet partisi Saadet Partisi ve sonrasındaki HAS Parti ilçe başkanı Recep Kaya’nın basın toplantılarına hep giderdim..

Niye mi giderdim?

Deyim yerindeyse kitabın ortasından dosdoğru konuştuğu ve iktidarlara var gücüyle yüklendiği için giderdim. Çünkü Recep Kaya’nın her açıklaması anında manşet olur ve siyasi gündemde geniş yer tutardı..  

Ve gün geldi Recep Kaya, iktidar olan Ak Partinin Gebze ilçe başkanı oldu. Muhalefette iken eleştirmek kolaydı ama iktidar sorumluluğu ister istemez beraberinde kişinin kendi kendine otokontrolünü de beraberinde getiriyordu..

MİLLETVEKİLİ SAYISINDAKİ KAYBIN SORUMLUSU KİM?

Bunu bildiğim halde Recep Kaya’ya yine de sordum “14 Mayıs seçimlerinde, Ak Parti Kocaeli’de 1 milletvekili eksiye düştü ve Gebzeli milletvekili adayı da seçilemedi. Nasıl değerlendirdiniz bu durumu” diye..

Gülümseyerek söze başladı ve şunları söyledi;

“Başarıyı ve galibiyeti herkes sahiplenir, başarısızlık ve yenilgiler için ise üzerine yıkılacak bir günah keçisi aranır. Lakin ben şunu söylüyorum, 14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti Kocaeli açısından bir başarı varsa, bu başarı il ve ilçe başkanları, milletvekilleri ve milletvekili adayları, belediye başkanları ve meclis üyelerinden tutun da mahalle teşkilat başkanları ve yöneticilerine kadar tüm teşkilat mensuplarının başarısıdır. Bir başarısızlık varsa, aynı şekilde onda da herkesin illa ki bir şekilde sorumluluğu vardır. O zaman neyi başardık, neyi başaramadık kısmına bakmak lazım. Biz Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatı olarak, Genel Başkanımız, Reisimiz ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçtirmek ve milletvekili sayımızı da artırmak için Gebze’den en yüksek oyu almaya kilitlenmiştik. Birincisini başardık ve Reisimiz buradan en yüksek oyu aldı. Milletvekili sayımızda bir eksilme oldu ve yedinci milletvekilliğini az bir oy farkı ile kaybettik. O da bizim Cumhur ittifakı ortağımız olan Yeniden refah’a gitti. Burada kamuoyunun ve sizlerin bilmesi gereken bir şey var; Seçimlerden önce yaptırılan anketler ve o anketlerde Gebze için gösterilen oy oranları vardı. Biz 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde, o anketlerdeki oranın üzerinde bir oy aldık Gebze’den. Yani seçimin iki üç ay öncesinde, Gebze’de daha düşük çıkan oy oranımızı biz seçimde yükselttik.”

YASEMİN ÖZDEMİR’İ GEBZE İLÇE Mİ ADAY GÖSTERTTİ?

-Milletvekili adaylarınızın ya da Gebze Bölgesinden gösterilen adayınız Yasemin Özdemir’in seçim sonucu açısından olumsuz bir etkisi oldu mu bu milletvekili sayısı kaybında?

-Biraz önce söylediğim gibi başarının da, başarısızlığın da birden fazla nedenleri vardır..

-İl Kadın Kolları başkanı Yasemin Özdemir’in, Gebze Bölgesinin milletvekili adayı olarak gösterilmesinde en fazla sizin etkili olduğunuz konuşuluyor?

-Ama Yasemin hanım milletvekili seçilseydi böyle bir şey konuşulmayacaktı bile. Böyle bir şey söz konusu değil. Benim veya Ak Parti Gebze İlçe Teşkilatımızın, Genel Merkezimize ‘bizim Gebze adayımız şu olsun’ dememiz asla söz konusu ve mümkün değildir. Partimizin milletvekili adaylarını belirleme yöntemleri ve adaylarda aranan kriterleri bellidir. Ha adaylar içinde durumu milletvekilliğine uygun olmayan isimler varsa, o kişi ile ilgili olarak görüş belirtebilirsiniz. Ama bunun dışında aday dayatma gibi bir şey asla olmaz. Yasemin hanım milletvekili olmayı ziyadesiyle hak eden bilgili, donanımlı liyakatli bir isimdi ve hem Kocaeli hem de Gebze Bölgesine çok güzel hizmetler verebilecekti. Lakin nasipten öteye geçilmiyor işte.

NİÇİN ADAY OLMADINIZ, ADAYINI BÜYÜKGÖZ MÜ?

-Siz 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili aday adayı olmadığınızda, sizin için Gebze Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünüyor dediler. Ama siz belediye başkan aday adaylığı için ilçe başkanlığınızdan istifanızı sunmadınız. Aday olmayı düşünmediniz mi ya da niçin vazgeçtiniz?

-Düşünmez olur muyum, her siyasetçi gibi, tabi ki ben de adaylıklar düşünüyorum. Nitekim 2019 yerel seçimlerinde, Gebze Belediye başkan aday adayı idim. O zaman belediye başkan adayı olamadım ama daha sonra Ak Parti Gebze İlçe Başkanı oldum. Belediye Başkan adaylığından vazgeçme demeyelim de şöyle diyelim; Gebze Belediye Başkanımız Zinnur Büyükgöz ile üç yıldan beri birlikte hem Gebze hem de partimiz için uyum içinde çalıştık ve  çalışıyoruz. Çok güzel hizmetler de oldu. Ben bu süre içinde kendi kendime bir söz vermiştim ‘Zinnur başkanımız tekrar başkanlığa adaylığını koyacak olursa, ben onun karşısına aday adayı olarak çıkmayacağım’ diye. Zinnur bey halihazırda görevinin başında ve ben devam etmek istediğini düşünüyorum. Böylesi bir durumda bize de kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak düşüyor..

-Bu sizin destek vereceğiniz belediye başkan adayının Zinnur Büyükgöz olduğu anlamına gelir mi?

-Hayır hayır asla öyle bir anlam çıkmaz. Ben sadece kendi kendime verdiğim bir sözümü tutuyorum. Ak Partimize, Gebze Belediye Başkan adaylığı için başvuracak olan her aday adayı, bizim partimizin olası belediye başkan adaylarından birisidir. Demin de söylediğim gibi partimizde milletvekili adayı nasıl belirleniyorsa, belediye başkan adayları da aynı safhalardan geçerek belirlenir. İlçe başkanı veya Gebze Teşkilatı olarak “bizim Gebze Belediye başkan adayımız şudur” diyebilme lüksümüz yok. Belediye Başkan aday adaylarının sayısının çoğalması, partimize heyecan, hareket ve dinamizm getirir ve bu da teşkilat olarak bizleri mutlu eder..         

EKONOMİK SIKINTILAR SEÇİM SONUCUNU ETKİLEMEZ Mİ?

-2024 yerel seçimlerinde kaybedeceğiniz veya zorlanacağınızı düşünüyor musunuz?

-14 Mayıs seçimlerinden önce, o anlı şanlı kamuoyu anket şirketlerinin çoğusu seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını ve Millet İttifakının da iktidara geleceğini söylüyorlardı. Ama hepsi yanıldı. Reisimiz ve partimiz hakkında yapılan bütün kara propagandalara, iç ve dış kumpaslara rağmen, milletimiz Reisimizi tekrar Cumhurbaşkanı seçti ve partimize de iktidar görevi verdi. Bugün gelinen noktada, seçimden sonra muhalefetin düşen maskesini görünce de “iyi ki bunlara oy vermemişiz” diye şükrediyor milletimiz. Göreceksiniz 2024 seçimlerinin galibi de, Ak Partimiz ve bir türlü dağıtmaya güçlerinin yetmediği Cumhur İttifakımız olacaktır.

-Ekonominin kötü gidişatı ve yüksek enflasyonun alım gücünü yok edecek duruma gelmesi, oylarınızda düşmeye ve belediye kaybına neden olmaz mı?

-14 Mayıs seçimlerine giderken de ekonomik tablo aynı idi. Milletimiz “yaparsa Ak Parti yapar, düzeltilmesi gerekeni de Ak Parti düzeltir” şeklindeki inancını ve güvenini o günde kaybetmedi, bugün de kaybetmiyor, 2024’de de kaybetmeyecek. Çünkü Ak Parti bu zorlukların da üstesinden gelecek ve hayata geçirdiğimiz yerli otomobil ve yerli savunma sanayi projelerimizde olduğu gibi, Türkiye yüzyılında daha çok başarılara imzalar atacak..

-Ziyaretiniz, hoş sohbetiniz ve bu samimi açıklamalarınız için tekrar teşekkür ediyorum..

-Basın ile siyaset birbirleri ile en alakalı iki kurumdur. Her zaman kamuoyunu doğru bilgilendirmemize vesile olduğunuz için şahsınıza ve diğer gazeteci arkadaşlarınıza ben teşekkür ediyorum.