İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu için imzalar Gebze'de atıldı

Gebze Bölgesinde hayata geçirilecek olan İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursu imza töreni, Gebze Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nde gerçekleştirildi..

İmza törenine Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir, PİMTAŞ Ar- Ge Müdürü Özlem Kozankurt ve Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan katıldı.

MUSTAFA ÇÖPOĞLU: AMAÇ GENÇ VE KADIN İSTİHDAMININ SAYISININ ARTIRILMASIDIR

İmza töreninde konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu şunları söyledi:

Bugün burada İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları için bir protokol yaptık. Kalkınma ajanslarının 2022-2023 teması genç istihdamı, kadın istihdamının sayısının artırılmasıdır. Sadece Kocaeli’de Gebze değil ajansımızın görev yaptığı Bolu’da, Düzce’de, Sakarya’da, Yalova’da farklı meslek guruplarından ucunda istihdam olan, üretim olan bu tarz kursları bu sene boyunca yürütüyoruz.

Burada Final Okulları’nda Adem başkanın ev sahipliğinde Esnaf Odalarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve firmalarımızın hizmet alımı yapacak firmalarımızın da katılımıyla gençlerimizi, insanlarımızı direkt eğitimin içine sokup onlara nitelikli bir iş, nitelikli bir gelir elde edecek bir kursu başlatmış bulunuyoruz. İnşallah bir kurs ile sınırlı kalmaz ve önümüzdeki süreçte de gerçekten OSB’nin içindeki bu okulumuzu da daha çok kullanarak, buradan daha fazla insan yetiştirip üretime, OSB’lerdeki firmalara göndererek, onları çalışma hayatına, üretime sevkederiz. Buradaki kursumuz iş makinaları kullanım üzerine olacak ve 21 günde tamamlanacak.

Bu vesileyle bu işe önayak olan Adem başkana, Gebze Esnaf Odamıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, PİMTAŞ Ar- Ge Müdürü Özlem Kozankurt hanıma, firmalarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunun devamında da pek çok protokole şahitlik ederiz.

ADEM CEYLAN: BİNE YAKIN MESLEK EĞİTİM MERKEZİNDE ÖĞRENCİMİZ VAR

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ise bu tür kursların ülkemiz için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

Başkanım herşeyi çok güzel söyledi. Bu okullarımız herkesin hizmetinde. Biz ülkemize böyle bir okul kazandırdık. Bine yakın meslek eğitim merkezinde öğrencimiz var. Bu tip kurslarla daha önce 79 kişi bayan forklift elemanı yetiştirdik hepsini işe koyduk. Geçen sene 100 kişilik kurs açtık ama sadece 13 kişi müracaat etti. 13 kişiyi yine işe koyduk ama bugün kaç tane olursa olsun elemana ihtiyaç var ve talep de var. Biz talebe göre hareket ediyoruz ama işçi bulamıyoruz.

Bu okullar çok önemli bizim kendi insanımızı yetiştirmemiz lazım. Sahada tutmamız lazım. Bakın bugün Almanya 100 bine yakın Türkiye’den kalifiye eleman istiyor. Daha önce beyin gücünü aldılar, şimdi de kalifiye elemanlar istiyorlar. Bizim bu oyuna gelmeden bu altyapıyı hazırlamamız lazım. Biz bu hizmeti yapmaya devam edeceğiz, bu ülke bizim. Bu okulda biz öğrencilerimizden para almıyoruz. Burası tamamen arkadaşların emrindedir.

ALPER DEMİR: İŞ İSTİHDAM GARANTİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Gebze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alper Demir iş istihdam garantili kurslarla ilgili konuşmasında; “İstihdamla ilgili programa proje kapsamında Özlem Kozankurt hanımın ve Arzu hanımın teşvikleriyle yola çıktık. Burada öncelikli amaç şuydu; bizim esnaf odalarımıza kayıtlı 4 bine yakın üyemiz var. Kocaeli’nin en büyük Odasıyız.

Amacımız birinci dereceden üyelerimizin yakınlarına böyle bir sigortasız olmak kaydıyla, yani herhangi bir işyerinde sigortalı olarak çalışmış olmaması gerekiyor. İş istihdam garantili bir şekilde çalışmalara başladık. Bununla ilgili 3 farklı sektörde forklift operatörü, manlift operatörü ve elektrikli transpalet operatörüyle ilgili kursiyerlerimizi tamamlıyoruz. Kursiyerlerimiz yeni bir eğitim sürecinde belgelendirip, iş istihdamı garantili olarak iş imkanı sağlıyoruz.” dedi.

ÖZLEM KOZANKURT: GEBZEMİZE HAYIRLI OLSUN

PİMTAŞ Ar- Ge Müdürü Özlem Kozankurt’da kapanış konuşmasında projeyle ilgili şunları söyledi:

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve bölgemizin en kıymetli okulu Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nin desteği ile böyle bir projeyi başlattık. Gebzemize hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah istihdam açısından güzel bir proje olur, sonucu da başarılı olur.

OĞUZHAN CEYLAN: BU TARZ PROJELERDE YER ALARAK SOSYAL SORUMLULUĞA KATKIDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan ise kurla ilgili konuşmasında; “Biz okulumuzun yaptığı faaliyetlerin haricinde bu tarz projelerde yer alarak sosyal sorumluluğa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu faaliyeti de kursu veren diğer kuruluşlarla işbirlikleri yaparak okulumuzda yapmaktan dolayı mutluyuz. Daha önce Gebze Ticaret Odası ile birlikte 100 kadın çalışana bu projede bulunmuştuk. Organize sanayi bölgemizdeki firmalarla protokol yaparak, iş istihdamlarını garanti ederek bu projeyi yürütmüştük. Yine aynı şekilde yolumuzu yürüyoruz. İnşallah daha da başarılı oluruz.” dedi.