AK PARTİ KOCAELİ'NİN 5 İLÇE BAŞKANI ACEMİCE VE ACELECİ Mİ DAVRANDILAR?

AK Parti’de belediye başkan aday adayı olmak isteyen İzmit, Gölcük, Kandıra, Darıca ve Çayırova ilçe başkanları istifalarını, 1 Eylül 2023 tarihinde AK Parti İl Başkanı Şahin Talus’a vermişlerdi..

2024 yerel seçimlerinde, Ak Parti Kocaeli’de ilçelerinde belediye başkan aday adayı olmak için İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen İl Başkanı Şahin Talus’a istifalarını sunmuşlardı..

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus bugün istifa eden beş eski ilçe başkanı ile bir aray gelerek sohbet etti..

Servet Günay “Önceki dönem kıymetli İlçe Başkanlarımız ile birlikte, il başkanımız Dr. Şahin Talus'un misafiri olduk. Misafirperverliği için başkanımıza teşekkür ederiz.” Paylaşımında bulundu..

Bu ziyaret sonrasında siyaset kulislerinde yapılan yorumlarda en dikkat çekeni ise “Bu beş ilçe başkanı acemice aceleci davrandılar, erken istifa ettiler. Çünkü Ak Parti Genel Merkezi bu istifa edenlerin dışında istifa etmemiş olan diğer yedi ilçe başkanları içinde de uygun gördüğü isimleri ‘sizi belediye başkan adayı yapmayı uygun bulduk hemen istifanızı verin’ diye arayabilir” şeklindeki yorum idi..

Ve rivayet odur ki;

Ak Parti Genel Merkezinden, Kocaeli’de istifa etmeyen yedi ilçe başkanından ikisine daha “istifa et belediye başkanlığına aday adayı ol” telefonu gelebilirmiş..