BAŞKAN BÜYÜKGÖZ 'MUŞ' GİBİ YAPTI
Geçtiğimiz Pazar günü hava güzel olunca, "kentte, kente dair ne var" diyerekten, şehri gezdim şöyle bir. "Gebze Kent Meydanında bir ben gazeteci, benden başkası avare" diye dünüyordum ki; işini yapan bir kadın çalışanı gördüm..
Gölcüönü meydanında bulunan elektrik trafosunun kabin duvarlarını ve kapısını rengarenk boyuyordu ve duvara da kocaman harflerle "Sıfır Atık" ve "Geleceğini Koru" yazısını yazıyordu. İlgimi çeken bu çalışmanın fotoğrafını çekmek istediğimde, "çekmeseniz" diye itiraz edecek olsa da, ben "bu çalışma kamuyu ilgilendirir" dedim, GESMEK öğretmeni olduğunu sonradan öğrendiğim kadında yüzünü başka tarafa çevirince, fotoğrafımızı çekmiş olduk..
Bugün haber yapacaktım ki; Bu kez Gebze Belediyesi basın müdürü Mecit Keskinoğlu benden hızlı davranarak, haberi basına servis etti.
Yavaşlığımızdan dolayı golü yeyince bize de, "Başkan Büyükgöz'ün elinde fırça ile trafoyu boyayıp süslemeye çalıştığına bakmayın. başkan sadece boyuyor'muş' gibi poz verdi. O tarafoyu işte bu kadın boyadı" diye yazmak kaldı..
Ve işte Belediyenin basına servis etttiği haber metni;
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’den Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda, çevreci gençler ve çocuklarla birlikte farkındalık etkinliği düzenledi..
Gebze Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Atık Azaltım Haftası farkındalık etkinliğinin ev sahibi Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e, çevreye duyarlı çocuklar ve gençler eşlik etti. Farkındalık adına çocuklar tarafından geri dönüştürülen atıklardan yapılan çeşitli sanatsal eserlerin de sergilendiği etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Tüketim alışkanlıklarımıza dikkat çekmenin, bu hususta güçlü bir farkındalık oluşturmanın ve hızlıca harekete geçmenin tam zamanı. Dünyada her yıl 92 milyon ton tekstil atığının oluştuğu, 50 milyon ton elektronik atığın çıktığı, son 2 yılda yaklaşık 900 milyon ton plastik madde içeren ürün üretildiği ve bu ürünlerin yalnızca %9'unun geri dönüştürülebildiği ürkütücü bir tablo. Çözüm nedir? Sadece geri dönüşüm mü? Çözümün ilk muhatabı bizleriz. Bugün düzenlediğimiz etkinlikte tüketim alışkanlıklarımıza dikkat çekmeye çalıştık. ‘Dünyamız küçük, atıklarımız büyük’ dedik. Geleceğimiz, evlatlarımızın katılımıyla oldukça verimli ve faydalı bir programa imza attık. Bu vesileyle mesai arkadaşlarıma; Türkiye'nin Sıfır Atık Kenti olma yolunda bizlere desteğini esirgemeyen tüm hemşerilerime ve kıymetli evlatlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.