Hakan Fidan bugün Mısır'dan dünyaya seslendi

Dişişleri Bakanı Hakan Fidan X sosyal medya sayfasından, Mısır’da, El Ariş Limanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmaları için aşağıdaki bilgileri paylaştı;

"Mısır’da, El Ariş Limanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte inceledim. Türkiye, Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülke konumundadır. Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye’nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze’de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir. İsrail’in sınır kapısını kapatması, yardım konvoylarını hedef alması, insani yardım çalışanlarını katletmesi, hasta ve sivil tahliyelerini engellemesi, binlerce kamyon yardım malzemesinin çürümesine sebep olması insanlığa karşı bir suçtur ve sınırın öbür tarafında yürüttüğü soykırımının ilk aşamasıdır.

İsrail yönetiminin bu zulmüne dünya sessiz kalmayı bırakmalı, yardımların Gazze’ye engelsiz ve kesintisiz ulaştırılması için daha fazla çaba göstermelidir. Devletiyle, vatandaşıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla Türkiye olarak sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında duracak, ahlaki ve insani vazifemizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz."