HAFTAYA REKOR TAZELEYEREK BAŞLADI

Dolar/TL, günlük sınırlı yükselişine devam ederek haftaya 30.34 seviyesinden başlayarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Euro/TL ise zirve yakın 32,93 seviyesinde seyrediyor.

Dolar/TL saat 09.45 itibariyle 30.34 seviyesine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL'nin ocak ayında kaydettiği kayıp yüzde 2.7 ile aralık ayına göre bir miktar hızlandı. TL, Aralık ayında yüzde 2.2 değer yitirmişti.

Euro/TL ise zirve yakın 32,93 seviyesinde seyrediyor.

KÜRESEL PİYASALAR

Çinli düzenleyici kurumların haftasonu piyasalara destek sağlamak üzere yeni adımlar atmasının ardından Çin borsası, hafta başında Asya borsalarındaki kazanımlara öncülük etti.

Yaklaşık beş yılın dip seviyesini görmüş olan Çin hisse piyasaları bankaların zorunlu karşılıklarının düşürülmesi de dahil olmak üzere bir dizi ekonomiyi destekleyici adımın ardından geçen hafta toparlanmış ancak Cuma günü yeniden gerileyerek ekonominin seyrine dair yatırımcı endişelerini yansıtmıştı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.72 yükseldi.

Petrol fiyatları Ortadoğu'da çatışmaların şiddetinin artmasıyla yükseldi. Dolar ve ABD Hazine tahvillerinin getirileri, bu hafta gerçekleşecek Fed para politikası toplantısı öncesinde yatay seyretti.