GTO BAŞKANI ASLANTAŞ'A ''TASARRUF TEDBİRLERİ'' İŞLEMİYOR MU?

2009 kongresinde Gebze Ticaret Odası başkanı seçilen Nail Çiler, 31 Mart 2024 genel seçimlerinde CHP  Kocaeli milletvekili seçilerek TBMM’ye gidince, 11 kişilik GTO Yönetim kurulu üye listesinden 6 kişinin oyunu alan Abdurrahman Aslantaş yeni GTO Başkanı seçilmişti..

Abdurrahman Aslantaş daha koltuğuna oturmasının haftasında iki yıl sonra yapılacak olan yeni GTO kongresinde de başkanlığı garanti altına almak istiyormuşçasına zamanının büyük bir bölümünü, o kongrede oy kullanacak olan GTO üyelerini işyerlerinde ziyaret ederek, ziyaretin anısına fotoğraf çektirmekle geçirdi..

Abdurrahman Aslantaş’ın GTO ve Gebze’de ticaret adına hiçbir yeni proje üretememesi ve zamanını ziyaretler ile geçirmesi, üyelerin gözlerini ister istemez başka GTO Başkan adayı arayışlarına çevirdi. 

GTO BAŞKANI ASLANTAŞ'A ''TASARRUF TEDBİRLERİ'' İŞLEMİYOR MU? 
GTO ile ilgili olarak geeçtiğimiz hafta yapmış olduğu haberde yukardaki ifadelerde yer almıştı. Bu haberimizden sonra bana ulaşan bir GTO üyesi "Cengiz bey, GTO Başkanımız Sayın Abdurrahman Aslantaş'ın zamanının büyük bölümünü bir dahaki kongrede seçim yatırımı amacıyla ziyaretlere ayırdığını iyi yakalamışsınız ama bir noktayı yakalayamamışsınız" dedi..

-Hayırdır neyi gözden kaçırmışız?
-GTO Başkanımız Sayın Abdurrahman Aslantaş gittiği her üye işyeri ziyaretine eli boş gitmiyor. Değeri yüksek bir kahve seti, fincan takımı hediyesi götürüyor. Başkanımıza sorar mısınız, bu porselen fincan takımlarından kaç adet yaptırdı ve daha kaç adet yaptıracak ve de bunun ticaret odasına maaliyeti ne kadar. Cumhurbaşkanlığının resmi gazetede yayınladığı ve Maliye Bakanlığının da takipçisi olduğu bu kamu kurumlarında uygulanması zortunlu olan tasarruf tedbirleri genelgesi, Gebze Ticaret Odası ve başkanımız Abdurrahman Aslantaş için geçerli değil mi? 

Evet bu soru gerçekten önemli bir soru idi ve ben gerçekten de bu noktayı gözden kaçırmıştım ve hem bu dikkatli GTO üyesi ve hem de Gebze kamuoyu adına soruyorum;

-GTO Başkanı Sayın Abdurrahman Aslantaş görünen o ki önümüzdeki kongreye kadar, GTO'nun 20 bin üyesini işyerlerinde tek tek ziyaret etmeye kararlısınız. Bu da demektir ki, siz 19 bin beş yüz tane daha porselen fincalardan oluşan kahve seti sipariş vereceksiniz. Peki siz, GTO'nun kasasından bugüne kadar bu porselen fincan takımlarına ne kadar para ödediniz ve toplamda bu 20 bin kahve setinin GTO bütçesine maaliyeti ne kadar olacaktır?

-Ülke olarak oldukça zor bir ekonomik darboğazdan geçtiğimiz bir dönemde, Cumhurbaşkanlığının tüm kamu kurumlarını tasarrufa zorunlu bıraktığı bir yerde, siz iki sene sonraki GTO kongresine seçim yatırımı yapmak için, GTO bütçesinden yaptırdığınız 20 bin ficanı "bir fincan kahvenin kırk yıllık hatırı varmış" esprisi ile hediye etmeyi kendinize nasıl hak görüyorsunuz?