GEBZELİ ŞEHİT AİLELERİ: ''TERÖRİSTLERE AF YASASINA HAYIR''

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Gebze Şubesi Başkanı Salih Türk ve şehit, gazi yakınları TBMM’de komisyona sevk edilen yasa tasarısına tepki gösterdiler.

Derneğin Türkiye genelinde tüm şubelerinden yapılan ortak basın açıklamasında 8 Ekim’de meclis komisyonuna jet hızı ile sevk edilen ve teröristlerin şartlı salıverilmesinin önünü açacak yasanın kabul edilemez olduğu ifade edildi.

110 maddelik torba yasanın içinde yer alan bebek katili eli karlı terör örgütü liderinin ve müebbet hapis cezasına çarptırılanların şartlı salıverilmesi ile ilgili maddenin kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Şehit ve Gazi aileleri tasarının hiçbir şekilde meclis gündemine gelmemesi gerektiğini belirterek aksi bir durumu düşünmek bile istemediklerini ifade ettiler.

Böyle bir af yasasının vatanın her karışını kanları ile sulamış şehitlerimizin manevi huzurlarını rahatsız edeceğine dikkat çekilen basın açıklamasında Gebze Şube Başkanı Salih Türk “ TBMM’sinde görev yapan milletvekillerimize sesleniyoruz. Tasarının jet hızı ile gönderildiği komisyonda görevli milletvekillerine sesleniyoruz. Bunu yapamazsınız. Şehitlerimizin aziz kanlarını hiçe sayamazsınız. Tasarının içeriğinde terörist başına af fikrini düşünemezsiniz dahi. Böyle bir şeyi hayal bile edemezsiniz. Biz Şehit ve Gazi aileleri olarak mecliste komisyona sevk edilen bu torba yasanın ilgili maddelerine AZİZ ŞEHİTLERİMİZ, GAZİLERİMİZ ve YAKINLARI VE AZİZ TÜRK MİLLETİ ADINA ŞER KOYUYORUZ” dediler.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Gebze Şube Başkanı Salih Türk: “Şehitlerimizin kanı şimdiye kadar yerde kalmamıştır bundan sonra da kalmayacaktır.” dedi..

Terör örgütünün Gazi meclisimizde bulunan sözde siyasi temsilcilerinin terörist başı ve tüm terör olaylarının baş müsebbibi eli kanlı bebek katili Abdullah Öcalan’a ve diğer teröristlere özgürlük kisvesi altında başlattıkları eylem ve açıklamalarının şu anda meclise taşımak istendiğine dikkatleri çeken Başkan Türk açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi.

”8 Ekim 2004 tarihinde aralarında Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılanların koşullu salı vermelerini de kapsayan 110 maddelik kanun teklifi meclis komisyonunda sunulmuştur. Teklif jet hızıyla komisyona gelmiştir. Bu saçma tasarı komisyona gelirken hamasi vatan ve millet nutukları atanlar nerededir? Yoksa bir oldu bittiye getirip milletimizin sinir uçlarına dokunmak mı istiyorlar? Böyle bir şeyi asla yapmalarını önermiyoruz uyuyan sinirlerimizi uyandırırlarsa önünde duramayacakları bir sela maruz kalacaklarını asla unutmasınlar. Milletimiz şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele ederken ve zaten yaralı iken bir de böyle bir yara daha açılmasını kabul etmiyoruz etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Aziz şehitlerin ve ailelerinin haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Başkan Türk, “Aziz milletimiz şehit anne baba eş ve çocuklarıyla kahraman gazilerimiz olarak bunu söz konusu bile edilmemesini önce hükümetimizden sonra gazi meclisimiz de bulunan ülkesine ve milletine bağlı milletvekillerinden talep ediyor ve bu durumu lanetleyen açıklamalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Aziz şehitlerimizin hatırına onların ve ailelerini haklarını sonuna kadar savunacağız.” dedi.