CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ ENSAR ÖĞÜT'TEN AK PARTİYE 'GEBZE İLİ' UYARISI

Zaman zaman Ak Partininde çalıştığı kamuoyu araştırma anket firmaları arasında yer alan ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki'nin sosyal medya sayfasından 'Seçimlere kadar il olması bekleniyor' diyerek duyurduğu bilgi, gündüz nüfusu 500 bini aşan Gebze'de infial yaratarak tepkilere neden oldu..

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. ''Seçime kadar İl olması beklenen ilçeler'' diye yazan Pösteki, 12 ilçenin ismini saydı. İşte o ilçeler ve nüfusları...
Nazilli - 160.581, Bodrum - 187.284, Tarsus - 347.314, Silopi - 141.621, İnegöl - 286.848, Bandırma - 161.894, Ceyhan - 159.955, Polatlı - 127.526, Yüksekova - 119.194, Ereğli - 149.333, Alanya - 350.636, Çorlu - 284.907

CHP Gebze İlçe Başkanlığı da yaptıktan sonra memleketi Ardahan'a giderek milletvekili seçilen ve 15 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra geriye dönen Ensar Öğüt, ORC anket firmasının bu paylaşımı üzerine bizi arayarak "İl olacak ilçeler ile ilgili bu anket açlışmasını Ak Parti yaptırdı. Gebzeliler bugünden siz olmayacaksınız fikrine alıştırıyorlar. 149 bin nüfuslu Ereğli'nin il yapılacağı yerde onun üç katı nüfusa sahip olan Gebze neden il olmaz, bunu anlamak mümkün değil" dedi..

"Siz çok tecrübeli bir politikacısınız, peki sizce Gebze'yi neden il yapmayacaklar" şeklindeki sorumuza da cevap veren Ensar Öğüt "Bunun tek nedeni var korkuyorlar. Gebze'yi il yaptıkları takdirde 2024 yerel seçimlerinde, Kocaeli Büyükşehir Belediye seçimlerini kaybedeceklerinden korkuyorlar. Çünkü İzmit ve diğer doğu yakası ilçelerde Ak Partinin oyu düşük, her seçimi Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova'dan giden oylarla kazanıyorlar. İşte Kocaeli Büyükşehir seçimini kaybetmemek için Gebze'ye ve Gebzelilere haksızlık yapıyorlar" dedi..

"Siz Gebzeyi ve insanlarını da çok iyi tanıyorsunuz, Ak Parti Gebze'yi il yapmazsa ne olur bunun siyasi faturası" diye sorduğuğumuz Ensar Öğüt "Ak Parti için Gebze'de bunun faturası çok ağır olur. Kocaeli Büyükşehir Belediyesini kaybetmeyelim derken hem önce 2023'de milletvekili sayılarını sonra da 2024'de Büyükşehir belediyesini kaybederler. Çünkü onlar Gebzelilerin kızdırıldıklarında göstermiş oldukları tepkllerinin tadını henüz tadmadılar" dedi..

Ensar Öğüt sözlerini "Yazık ediyorlar Gebze'ye. İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı , İstanbul'u İzmir'e bağlayan Osmangazı köprüsünün giriş ve çıkışı, limanlar ve havaalanlarının dünya ile bağlantı noktası yani Türkiye'nin en değerli ilçesi Gebze, il olmayı yirmi yıl öncesinden haketmişken, siyasi kaygılarla haksılık ediyorlar bu kente" diye bitirdi..