BU FOTOĞRAFA GÖRE KARAMÜRSEL BELEDİYE BAŞKANI HALEN İSMAİL YILDIRIM

2004 yerel seçimleri ile 2019 yerel seçimleri arasında 15 yıl boyunca CHP'nin Kocaeli'de tek bir ilçe belediyesi dahi yokken, Büyükşehir belediyesi ile birlikte 12 ilçenin tamamı Ak Partili belediye başkanlarının idaresindeydi..

2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilen Tahir Büyükakın seçimi kazanmasına rağmen merkez ilçe İzmit ise CHP'ye kaptırılmıştı..

2024 yerel seçimlerine "Kocaeli'de 13-O kazanacağız" iddiası ile giren Ak Parti Kocaeli kurmayları ve belediye başkan adayları, 31 Mart 2024 gecesi bu kez İzmit, Derince ve Karamürsel olmak üzere üç belediyeyi daha CHP'ye kaptırırken, MHP'nin seçim desteğinden dolayı geriye kalan 9 ilçenin tamamında da MHP'ye birer Belediye Başkan yardımcılıkları da vermek zorunda kaldılar..

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın bugün CHP Kocaeli İl Örgütü'ne bir ziyaret gerçekleştirdi ve sosyal medyadan "Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı ve yönetimine iade-i ziyarette bulunduk. Sıcak karşılama için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum." sözleri ile paylaştı..

Paylaştığı fotoğraf karesinde dikkat çeken ise seçimden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde "Danışman" olarak göreve başlattığı Karamürsel'in eski belediye başkanı İsmail Yıldırım oldu..

Çünkü Büyükakın'ın karşısında, CHP'li İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile Derince Belediye başkanı Sertif Gökçe otururken, hemen yanında ise "Danışman" olarak göreve başlattığı Karamürsel'in eski belediye başkanı İsmail Yıldırım oturmuştu..

"Otursun sıkıntı yok" denilebilir. Lakin Karamürsel'nin yeni seçilen CHP'li belediye başkanı Ahmet Çalık'ın diğer belediye başkanlarının aksine kenara iliştirilmiş gibi oturtulmuş olması hem CHP Kocaeli il başkanı Bülent Sarı ve hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açısından hiç de şık olmamış.

Çünkü fotoğrafa yansınana göre işin özünde sadece danışmanlık görevi bulunan İsmail Yıldırım, halen Karamürsel Belediye başkanı gibi baş köşeye kurulmuş..

Oysa protokol ve nezaket kuralları, bu tür buluşmalarda seçilmişlere öncelik verir..