AV. SAİDE ARSLAN GEBZE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

CHP Gebze Belediye Meclis üyesi ve parti grup sözcüsü Av. Saide Arslan Kocaeli Haberi gazetemizi ziyaret etti.

CHP Gebze İlçe Başkanlığı ve CHP Darıca Belediye Meclis üyeliği görevlerinde bulunduktan sonra 2019 yerel seçimlerinde CHP Gebze Belediye Meclis üyeliği görevine seçilen Av. Saide Arslan, Kocaeli Haberi gazetemizi ziyaret ederek genel yayın yönetmenimiz Cengiz Yucak ile Gebze'nin temel sorunları ve yerel siyaset üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Gebze Belediye Meclis üyesi olması dolayısı ile Gebze Belediyesinin hizmette ne kadar yetersiz kaldığını ve vermiş oldukları özellikle imar kararları ile Gebze'nin bugününe ve yarınına nasıl zarar verdiklerine bizzat şahit olduğunun altını çizen Saide Arslan "Bu kent bu kadar sahipsiz mi diye zaman zaman hayıflandığım oluyor. Lakin hayıflanmanın bir çözüm olmadığını bildiğimden dolayı diğer partili meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce o yanlış kararlara karşı çıkıyoruz. Doğru ve haklı karşı çıkışımıza rağmen oy çokluğu ile çıkardıkları kararlara ise önce Gebze ve Büyükşehir Meclsinde itiraz şerhimizi koyuyoruz ve ardından Bölge İdaer Mahkemesinde iptal davaları açıyoruz. Balçık'ta ve Pelitli'de verilen yanlış kararları iptal ettirterek gösterdik bunu. Şimdi de Gebze Osman Yılmaz ve diğer mahallelerde verilen yanlış imar kararlarını yargıya taşıyarak iptal ettireceğiz" dedi.

Cengiz Yucak'ın "Bu kente ve kentin siyasetine yıllardan beri çok emeğiniz geçti. 2024 yerel seçimleri için belediye başkan adaylığını düşünüypr musunuz" şeklindeki sorusuna da açık yüreklilikle cevap veren Saide Arslan "Her siyasetçinin gönlünden belediye başkanlığı ya da milletvekili adaylığı geçer. Lakin bunun sizin gönlünüzden geçmesi kadar, partinizin bu konuda ne düşündüğü ve siyasi koşulların o arzunuza uygun olup olmadığı önemli. CHP Belediye Meclis üyesi olarak bugüne kadar Gebze'ye hizmet vermeye çalıştım, partim ve partililerimiz şimdi bana böyle bir adaylık görevi ile gelseler, hangi gerekçeler ile yok diyebilirim ki. Sonuç olarak bzim partimizde adaylıklar parti kararı ile olur" dedi.

Cengiz Yucak, Saide Arslan'a gazetemize bu ziyaretinden ve samimi sohbetinden dolayı teşekkür etti.