Ak Parti Kocaeli’de dünden bugüne değişen hiçbir şey yok; Unutulanların dışında

AK Parti Darıca 6. Olağan İlçe Kongresi bugün Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve çok sayıda partilinin katılımları ile Darıca Bağlarbaşı Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi..

Divan başkanlığını Ak Parti Kocaeli İl Koordinatörü Ekrem Görçeker'in yaptığı kongrede, Genel Merkez ve İl Teşkilatının desteklediği  Köksal Şakar tek aday olarak seçime girdi.  Ak Parti ilçe başkan adayı olacağını önceden açıklayan  Gökmen Hastürk'de liste çıkarmasına rağmen listesinde istifalar olması üzerine divan kurulu tarfından listeyi kabul edilmeyince, kongreye tek liste ile gidildi ve mevcut Başkan Köksal Şakar, yeniden ilçe başkanı oldu..

Dün gerçekleştirilen Ak Parti Darıca İlçe Kongresi için yukarıdaki gelişmeleri yazarken, birden gözümün önüne Ak Parti Kocaeli’nin 2011 yılındaki ilçe kongreleri geldi ve “ben bu filmi daha önce görmüştüm” diye mırıldandım..

2011 yılında dönemin Ak Parti Kocaeli il başkanı Mahmut Civelek’in, Ak Parti ilçe kongrelerine, genel merkezin gösterdiği ilçe başkan adayı ile tek liste ile gidilmesi yönündeki çabalarını da hatırlayınca “Ak Parti Kocaeli’de dünden bugüne değişen hiçbir şey yok, unutulanların dışında” diye bir cümle döküldü dudaklarımdan..

Mahmut Civelek’in ilçe kongrelerine “tek aday ve tek liste” dayatması ve Divan Heyeti tarafından kabul edilmeyen ikinci listeler karşısında “TEK LİSTECİ CİVELEK” diye manşet atmıştım ve o “TEK LİSTECİ” etiketi de yapışıp kalmıştı üzerine sevgili Mahmut başkanın..

Mahmut Civelek, 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için il başkanlığından istifa etti ama milletvekili adayı olabilmesine o tek liste çabaları bile yetmedi..

Mahmut Civelek’in başkan yardımcısı Şemsettin Ceyhan, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı oldu. Şemsettin Ceyhan döneminde yapılan ilçe kongrelerinde de aynı “tek liste” şovları yaşandı..

Şemsettin Ceyhan, 2018 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için il başkanlığından istifa etti ama milletvekili adayı olabilmek için o tek liste çabaları bile yetmedi..

Şemsettin Ceyhan’ın yerine il başkan yardımcısı Abdullah Eryarsoy ile başkanı oldu. Eryarsoy’a da 2019 yerel seçiminde İzmit Belediyesinin CHP’ye kaptırılmasının cezası kesildi ve görevinden alındı..

Abdullah Eryarsoy’un yerine “toparlayıcı abi” formülü ile Gölcük eski Belediye başkanı Mehmet Ellibeş Ak Parti Kocaeli il başkanı oldu.

Mehmet Ellibeş, 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli milletvekili adayı olabilmek için il başkanlığından istifa etti. Lakin ne kendinden öncekilerin aynısını yapması ne de “toparlayıcı abi” olması, onun da seçilebilir sıradan milletvekili adayı olmasına yetmedi ve ancak 7.inci sıra milletvekili adayı gösterilen kendi il kadın kolu başkanı Yasemin Özdemir’in ardından 8.inci sırada yer verildi kendisine..

Şimdi Şahin Talus Ak Parti Kocaeli İl Başkanı..

Şahin Talus 2009’dan günümüze Ak Parti Kocaeli’de yaşanan bu süreçleri en iyi bilen kişidir. Çünkü il başkanları Zeki Aygün, Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, Abdullah Eryarsoy ve Mehmet Ellibeş yönetimlerinde Başiskele ilçe başkanlığı ve Kocaeli il başkan yardımcılığı görevlerinde hep bulundu.. 

Ve Şahin Talus’da tıpkı kendinden öncekiler gibi aynı şeyi yapmak yani tek listeli kongreleri hayata geçirmek durumunda. Çünkü Ak Partide işleyiş bu..
Ve bakalım şimdiden öngörülen 2025 sonu veya 2026 erken genel seçimlerinde, Şahin Talus’u nasıl bir siyasi akıbet bekliyor..

Ha unutmadan Şahin Talus için "TEK LİSTECİ TALUS" diyemiyorum. Çünkü o "TEK LİSTECİ" esprisi değerli Mahmut Civek başkan ile birlikte Kocaeli siyaset arşivinde yerini almıştır..