AK PARTİ KOCAELİ VE GEBZE KULİSLERİ BU İDDİAYI KONUŞUYOR

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Gebze bölgesinde, Gebze, Darıca ve Çayırova belediye başkanları tekrar aday gösterilmesine rağmen sadece Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir tekrar aday gösterilmedi..

Dilovası'ında mevcut başkan Hamza Şayir'in tekrar aday gösterilmeyeceğini yerel seçimlerden 5 ay önce yazmış ve hatta yerine Ramazan Ömeroğlu'nun belediye başkan adayı gösterileceğini iddia etmiştik..

Tabi ki bu iddiamız şaşıran Ramazan Ömeroğlu bizi arayarak "İnanın böyle bir şeyden benim haberim yok" dediğinde, kendisine "haber kaynaklarımız sağlam, aday siz gösterileceksiniz" demiştik..

Sağlam olan haber kaynağımız bize şu iddiayı dile getirmişti;
"Aynı zamanda Dilovası KOBİ OSB'nin Başkanı olan Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı Haluk Sekban, Hamza Şayir'in tekrar aday gösterilmesini istemiyor. Ak Parti Kocaeli'nin Dilovalı milletvekili Cemil Yaman'da Hamza Şayir'i istemiyor. İkisinin de mutabık kaldığı aday Ramazan Ömeroğlu. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde üçüncü dönem Ak Parti Kocaeli milletvekili seçilen Cemil Yaman, üç dönem kuralı gereği bir daha milletvekili adayı olmayacak. Cemil Yaman'ın niyeti 2029 yerel seçimlerinde, öncelikle Gebze olmazsa  Darıca ya da Dilovası Belediye başkan adayı olmak. Haluk Sekban'ın niyeti de olası bir erken veya 2028 genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili adayı olmak. Dolayısı ile önce o onu sonra o onu derken, bu ikili birbirlerini adaylıklara taşımaya devam ederler."