AK PARTİ GEBZE’NİN İSTEMEZÜKÇÜLERİ YA DA YIKIM EKİBİ

Ak Parti Gebze’nin siyasi tarihine baktığımızda 2002’den 2024’e kadar çok sayıda aktif siyasetçinin en verimli dönemlerinde sahadan çektirtilerek pasifize edildiğini görürsünüz. Ak Parti Gebzeliler bunu kendi içlerinde “yıkım ekibi” diye adlandırdıkları bazı partililere bağlıyorlar..

Ben partili olmadığım için onların deyimi olan “yıkım ekibi”ni kullanma hakkını kendimde bulmadığımdan dolayı “İstemezükçüler” diye tanımlayarak değineceğim konuya..

 “İstemezükçüler” ne mi?
Osmanlı tarihi "istemezük" çığırışlarıyla gelen ve İstanbul At Meydanında kazan kaldı^ran Yeniçeri isyanlarıyla dolu..
Hani var ya, Osmanlı’da kendilerini her şey sanan Yeniçeriler “Filan veziri istemezük, falan sadrazamı da istemezük” diye Padişahlarına baş kaldırarak, habire vezir kellesi koparttıkları dönemler..

Yeniçeriler türlü türlü bahanelerle “istemezük” diye isyan ederek, Osmanlı Padişahına vezirlerini ipte sallandırdıktan ya da kılıçla kafalarını kestirdikten sonra "ooohhhh" diye bir ses çıkararak rahatlarmışlar..

Neyse Ak Parti Gebze'ye dönelim;
2004 yerel seçimlerinde SP’li Gebze Belediye Başkanı Ahmet Pembegüllü, Ak Partiden belediye başkan adayı olmak için başvurunca, şimdi rahmetlinin arkasından timsah gözyaşı dökenler dahi o zaman “istemezük” dediler..

Reis Erdoğan ve Ak Parti İzmit kurmayları da bunun üzerine SP’li Darıca Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan’ı getirip Gebze’ye başkan yaptılar..

2009 yerel seçimlerinde de Gebzeli istemezükçüler birbirinin kuyusunu kazınca, bu kez de öncesinde İstanbul’da ikamet eden Adnan Köşker Gebze Belediye Başkan adayı gösterildi..

2011 genel seçimlerinde diğer Kocaeli milletvekilleri üçüncü dönemlerine aday ilan edilirken, Gebzeli Eyüp Ayar tekrar aday gösterilmedi ve onun yerine Gebzeli istemezükçülerin gayreti ile Ak Parti Gebze ilçe başkanlığı koltuğundan olan ve hatta ilçe kongre delegesi bile yapılmayan Mehmet Ali Okur aday gösterildi..

2015 genel seçimlerinde bu kez Mehmet Ali Okur için “istemezük” kampanyası yapıldı ve yerine Ak Parti Gebze ilçe başkanı Av. Cemalettin Kaflı milletvekili adayı gösterildi ve seçildi..

Cemalletin Kaflı için daha ilk ayından itibaren Ak Parti Gebze ilçe başkanı Hasan Soba yönetimi içinde başlayan hazımsızlık,  beş ay sonra yapılan 1 Kasım 2015 erken seçiminde aday belirleme sürecinde “Kaflı ile ilgili olarak Gebze teşkilatımızda sıkıntı var” söylentileriyle birlikte “istemezük” talebine dönüştü.

Zaten Kocaeli listesine doğulu bir aday yerleştirme çabasında olan Reis Erdoğan ve Ak Parti Kocaeli kurmayları da, Gebzeli istemezükçülerin bu talebini fırsat bilerek “madem öyle, biz de Gebze yerine Dilovası’ndan Cemil Yaman’ı aday gösteriyoruz” dediler..

2018 genel seçimlerinde Gebzeli istemezükçüler sıfır çekti ve TBMM’de Gebze’nin Ak Partili milletvekili olmadı..

2019 yerel seçimlerinde “Adnan Köşker’i tekrar aday göstermeyin de kimi hangimizi gösterirseniz gösterin” diye birleşerek kazan kaldıran Gebzeli istemezükçüler, Darıcalı Zinnur Büyükgöz’ün belediye başkan adayı gösterilmesi ile tam bir şok yaşadılar..

2023 genel seçimlerinde en çok seçmen sayısına sahip Gebze’nin oyunu almak için Gebzeli Yasemin Özdemir’i, seçilebilir 7. sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösteren Ak Parti Genel Merkezi, garanti olan yedinci milletvekilinden de olarak, 6’ya düşmenin şokunu yaşadı..

Niçin?
Çünkü Gebzeli istemezükçüler, Yasemin Özdemir’i de istememişti..

2024 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin artan seçmen sayısına rağmen 2019’da almış olduğu 108 bin oyu, 75 bine düşürdü ve ancak CHP Gebze’de belediye başkan adayı göstermeme gafletine düştüğü için seçimi kazanabildi… 

Niçin böyle oldu?
Çünkü Gebzeli istemezükçüler, Zinnur Büyükgöz’ü de istemiyordular..

Şimdi Ak Parti Gebze’nin önünde 9 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Gebze ilçe kongresi var. Ve Gebzeli istemezükçüler yine sahnedeki yerlerini almışlar, bu kez de “Recep Kaya’yı aday göstermeyin de hangimizi gösterirseniz gösterin” diye ses yükseltiyorlar..

İl Başkanı Şahin Talus'da geçenlerde bu istemezükçüleri İzmit'te kahvaltıda toplamış ve sormuş "ne istiyorsunuz" diye..
Koro halinde "Recep Kaya’yı istemiyoruz" demişler:))

Size bir şey söyleyeyim mi;
Geçmiş dönem Ak Parti ilçe başkanlarının hepsini de iyi tanıyorum ve yakından takip ettim. Recep Kaya’nın onların hiç birsinden eksiği yok ve hatta bazılarından ise çok fazlası var..

2015 ve 2018 genel seçimlerinde sizlerin istemezükçüğünüz yüzünden elinizden alınan "Ak Parti Gebze Milletvekili adaylığı"nı, 2023 genel seçimlerinde, Gebzeli Yasemin Özdemir'i seçilebilir 7.inci sıradan milletvekili adayı gösterterek geri alan da Recep Kaya'dan başkası değildi. 
Recep Kaya’yı istememeniz için haklı bir sebebinizde yok..
Sebep olarak ileri sürdüğünüz “Milletvekilimiz Dilovalı, belediye başkanımız Darıcalı” sendromunun yaratıcıları da kendinizsiniz..
"İstemezük" diye gönderttiklerinizi daha sonra mumla arar olduğunuza tüm Gebzeliler gibi ben de şahidim..

Yahu hep “istemezük istemezük” diyorsunuz ya, bi zahmet kendi kendinize bir sorun bakalım “biz gerçekte neyi istiyoruz” diye..

Bakın bu da son olarak size altın gibi bir nasihatım olsun;
İzmit lobisi bu istemezük işinden çok memnun çünkü bu sayede siyasetin her türlü kaymağını kendileri yiyorlar. Siz böyle "istemezük" diye birbirinizin kuyusunu kazmaya devam ettiğiniz sürece, daha çok başka ilçeli belediye başkanı ve milletvekili görürsünüz. Yakında Gebze ilçe başkanlığına da başka bir ilçeli atarlarsa sakın şaşırmayın..

Benden bu kadar gerisi sizlerin isteklerine kalmış..