AK PARTİDEN BÜLENT ARINÇ’A CEVAP GECİKMEDİ

Siyaset 01.12.2021 - 05:38, Güncelleme: 01.12.2021 - 05:38
 

AK PARTİDEN BÜLENT ARINÇ’A CEVAP GECİKMEDİ

kocaelihaberi
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın "Devlet Bahçeli 'Bizim adayımız Erdoğan’dır' dedi ama AK Parti böyle bir şey demedi" sözlerine yanıt verdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımız hiç kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıdır" ifadesini kullandı. BÜLENT ARINÇ’A CEVAP Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fikir ayrılığına düşen açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Cumhur İttifakı’nın adayıyla ilgili “Devlet Bahçeli ‘Bizim adayımız Erdoğan'dır’ dedi ama AK Parti'nin sözcüsünden, AK Parti'nin genel başkanından, Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden “Bizim de önümüzdeki seçimde adayımız Sayın Cumhurbaşkanı” dediğini duymadık” demişti. Bülent Arınç’ın bu sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı: * Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olup olmayacağı konusu herhangi bir spekülasyon konusu ya da sorgulama alanı değil AK Parti açısından. Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla da bütün bir Cumhur İttifakı açısından bunun net bir şekilde ortada olduğu gözüküyor. Cumhur İttifakı’nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır, 2023 seçimlerinde. * AK Parti’den bir açıklama yapılmadığı da doğru değildir. Yani bu hemen hemen her il danışma Meclisimizde, hemen hemen bütün il kongrelerimizde, teşkilatlarımızda, belediye başkanlarımızla bir araya geldiğimiz her zeminde, bütün AK Parti kurmayları, AK Parti yöneticileri arkadaşlarımız bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor. * Daha da önemlisi zaten Cumhur İttifakı’nın tabanının görüşü budur. Vatandaşlarımızın görüşü budur. Bu açıdan hiçbir tereddüt, hiçbir gölgeli alan, gri alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıdır.
kocaelihaberi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç'ın "Devlet Bahçeli 'Bizim adayımız Erdoğan’dır' dedi ama AK Parti böyle bir şey demedi" sözlerine yanıt verdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımız hiç kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıdır" ifadesini kullandı.

BÜLENT ARINÇ’A CEVAP

Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la fikir ayrılığına düşen açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, Cumhur İttifakı’nın adayıyla ilgili “Devlet Bahçeli ‘Bizim adayımız Erdoğan'dır’ dedi ama AK Parti'nin sözcüsünden, AK Parti'nin genel başkanından, Cumhurbaşkanlığı sözcüsünden “Bizim de önümüzdeki seçimde adayımız Sayın Cumhurbaşkanı” dediğini duymadık” demişti.

Bülent Arınç’ın bu sözlerine AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olup olmayacağı konusu herhangi bir spekülasyon konusu ya da sorgulama alanı değil AK Parti açısından. Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla da bütün bir Cumhur İttifakı açısından bunun net bir şekilde ortada olduğu gözüküyor. Cumhur İttifakı’nın adayı tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızdır, 2023 seçimlerinde.

* AK Parti’den bir açıklama yapılmadığı da doğru değildir. Yani bu hemen hemen her il danışma Meclisimizde, hemen hemen bütün il kongrelerimizde, teşkilatlarımızda, belediye başkanlarımızla bir araya geldiğimiz her zeminde, bütün AK Parti kurmayları, AK Parti yöneticileri arkadaşlarımız bunu zaten güçlü bir şekilde açıklıyor.

* Daha da önemlisi zaten Cumhur İttifakı’nın tabanının görüşü budur. Vatandaşlarımızın görüşü budur. Bu açıdan hiçbir tereddüt, hiçbir gölgeli alan, gri alan yoktur. Önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanımız kuşkusuz Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.