AK PARTİ KOCAELİ VE GEBZE BÖLGESİ İÇİN 5 VEKİL ADAYI ARANIYOR

Siyaset 01.07.2022 - 10:43, Güncelleme: 01.07.2022 - 10:43
 

AK PARTİ KOCAELİ VE GEBZE BÖLGESİ İÇİN 5 VEKİL ADAYI ARANIYOR

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
“Erken seçim mi olacak yoksa zamanında mı olacak” tartışmaları ile geçen 4 yılın ardından seçim zamanı geldi çattı. Evet şimdi Cumhur ittifakı için “geldi geliyor” ve Millet İttifakı için de “geliyor gelmekte olan” zamanı.. 24 Haziran 2023 tarihinde genel seçim var.. Her seçim siyasi partiler ve siyasetçiler için yeni heyecanlara ve yeni şeylere gebe.. Kimileri için “elveda” kimileri için ise “merhaba”.. 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin gözleri sokaklarda ve kulislerde, kulakları ise parti genel merkezlerinde.. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de durum böyle.. Haydi Yucak lafı gevelemeden söyleyeceğini söyle.. Kocaeli’de hem Ak Parti hem de CHP cephesinde büyük bir değişim bekleniyor.. Ak Partide 7’de 5 ve CHP’de ise 2’de 2 değişim olacağı söyleniyor.. Ak Parti Genel Merkezi ve Kocaeli siyaset kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre; Ak Parti Kocaeli Milletvekillerinden en az beşi koltuğa veda edecek gibi.. Yani bu durumda iki kişi tekrar aday gösterilecek.. Kalacak olan iki kişiyi bilemem ama koltuğa veda edecek beş kişiden ikisinin kim olduğunu tahmin edebiliyorum; Milletvekilliğinde 4.üncü dönemlerini tamamlayacak olan Fikri Işık ile İlyas Şeker.. Ve Ak Parti Kocaeli için rivayet odur ki; 5 yeni milletvekili adayı aranıyor.. Bu adaylarda aranan özellikler ise şöyle imiş; Genç, bilgili, donanımlı ve kariyerli olacak.. Sırtında şaibe taşımayacak.. Ak Partiye yeni oylar taşıyacak.. Reis Erdoğan’ın, Kocaeli’de güvendiği özel isimlere, bu yönde yeni adayların tesbiti için talimatı çoktan verdiği konuşuluyor.. Ve dahası Gebze Bölgesindeki seçmen sayısının, İzmit Bölgesini geçtiğini gören Reis Erdoğan bu yeni 5 adayın, en az ikisinin Gebze Bölgesinden olmasını istemiş.. Ve muhtemelen bu iki Gebze’li de listenin seçilebilir sıralarında yer alacak.. Mevcu milletvekili Cemil yaman’ın da tekrar aday gösterilmesi durumunda, bu yeni iki Gebzeli milletvekili adayı ile Gebze Bölgesi, Ak Parti Kocaeli’de temsil ve ağırlık gücünü yükseltecek gibi.. Şimdilik benden bu kadar.. Gönlünden Ak Parti Kocaeli milletvekilliği geçenler, boşa zaman kaybetmeden bir an önce yapmaya başlasınlar, aday olmak için yapacaklarını..   
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

“Erken seçim mi olacak yoksa zamanında mı olacak” tartışmaları ile geçen 4 yılın ardından seçim zamanı geldi çattı. Evet şimdi Cumhur ittifakı için “geldi geliyor” ve Millet İttifakı için de “geliyor gelmekte olan” zamanı..

24 Haziran 2023 tarihinde genel seçim var..

Her seçim siyasi partiler ve siyasetçiler için yeni heyecanlara ve yeni şeylere gebe..
Kimileri için “elveda” kimileri için ise “merhaba”..

2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin gözleri sokaklarda ve kulislerde, kulakları ise parti genel merkezlerinde..

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de durum böyle..
Haydi Yucak lafı gevelemeden söyleyeceğini söyle..

Kocaeli’de hem Ak Parti hem de CHP cephesinde büyük bir değişim bekleniyor..
Ak Partide 7’de 5 ve CHP’de ise 2’de 2 değişim olacağı söyleniyor..

Ak Parti Genel Merkezi ve Kocaeli siyaset kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre;
Ak Parti Kocaeli Milletvekillerinden en az beşi koltuğa veda edecek gibi..
Yani bu durumda iki kişi tekrar aday gösterilecek..

Kalacak olan iki kişiyi bilemem ama koltuğa veda edecek beş kişiden ikisinin kim olduğunu tahmin edebiliyorum;
Milletvekilliğinde 4.üncü dönemlerini tamamlayacak olan Fikri Işık ile İlyas Şeker..

Ve Ak Parti Kocaeli için rivayet odur ki;
5 yeni milletvekili adayı aranıyor..

Bu adaylarda aranan özellikler ise şöyle imiş;
Genç, bilgili, donanımlı ve kariyerli olacak..
Sırtında şaibe taşımayacak..
Ak Partiye yeni oylar taşıyacak..

Reis Erdoğan’ın, Kocaeli’de güvendiği özel isimlere, bu yönde yeni adayların tesbiti için talimatı çoktan verdiği konuşuluyor..
Ve dahası Gebze Bölgesindeki seçmen sayısının, İzmit Bölgesini geçtiğini gören Reis Erdoğan bu yeni 5 adayın, en az ikisinin Gebze Bölgesinden olmasını istemiş..

Ve muhtemelen bu iki Gebze’li de listenin seçilebilir sıralarında yer alacak..
Mevcu milletvekili Cemil yaman’ın da tekrar aday gösterilmesi durumunda, bu yeni iki Gebzeli milletvekili adayı ile Gebze Bölgesi, Ak Parti Kocaeli’de temsil ve ağırlık gücünü yükseltecek gibi..

Şimdilik benden bu kadar..
Gönlünden Ak Parti Kocaeli milletvekilliği geçenler, boşa zaman kaybetmeden bir an önce yapmaya başlasınlar, aday olmak için yapacaklarını..   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ası
(01.07.2022 20:37 - #473)
Akp pılı bıtdı artık
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.