120 SAATLİK EĞİTİM ALDILAR

Röpotajlar 10.04.2022 - 11:16, Güncelleme: 10.04.2022 - 11:16
 

120 SAATLİK EĞİTİM ALDILAR

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan personele ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ verildi. İtfaiyenin yeni personeline MEB onaylı meslek eğitimi Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 görev başında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bünyesine yeni kattığı personelin eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi onaylı ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi. 120 SAATLİK EĞİTİM Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni göreve başlayan personele MEB Halk Eğitim Merkezi onaylı  ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi. 7/24 acil durumlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına görev alan itfaiye hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli sürdürülebilmesi adına istihdam edilen yeni personele yönelik eğitimler 15 gün sürdü. UZMAN EĞİTMENLER Halk Eğitim Merkezi ve KOMEK işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimler, daha önce Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Usta Öğretici’ olarak belgelendirilen İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM eğitmen personelleri tarafından verildi. EĞİTİM KONULARI Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Yanma ve Yangın, Yangın Riskleri, Kişisel Korunma Donanımı, Yangın Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Tabyalama, Ekip Organizasyonu, Olay Yeri İnceleme, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ve Yüksekten Kurtarma, Asansörlerden Kurtarma, Kuyulardan Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Destekleme Sistemleri, Tehlikeli Maddeler, Yangından Önleme ve Yangından Korunma başta olmak üzere birçok başlıkta bilgiler sunuldu. EĞİTİM SONUNDA SINAV 15 gün süren eğitim programı sonunda kursiyerlere yönelik sınav gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda sınavda başarılı olan personeller Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi onaylı İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı Bitirme Belgesine sahip olacak.
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesine yeni katılan personele ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ verildi.

İtfaiyenin yeni personeline MEB onaylı meslek eğitimi

Vatandaşların can ve mal güvenliği için 7/24 görev başında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, bünyesine yeni kattığı personelin eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi onaylı ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi.

120 SAATLİK EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni göreve başlayan personele MEB Halk Eğitim Merkezi onaylı  ‘120 Saatlik İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı’ düzenlendi. 7/24 acil durumlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına görev alan itfaiye hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli sürdürülebilmesi adına istihdam edilen yeni personele yönelik eğitimler 15 gün sürdü.

UZMAN EĞİTMENLER

Halk Eğitim Merkezi ve KOMEK işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimler, daha önce Halk Eğitim Merkezi tarafından ‘Usta Öğretici’ olarak belgelendirilen İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi KOBİTEM eğitmen personelleri tarafından verildi.

EĞİTİM KONULARI

Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Yanma ve Yangın, Yangın Riskleri, Kişisel Korunma Donanımı, Yangın Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Tabyalama, Ekip Organizasyonu, Olay Yeri İnceleme, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ve Yüksekten Kurtarma, Asansörlerden Kurtarma, Kuyulardan Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Destekleme Sistemleri, Tehlikeli Maddeler, Yangından Önleme ve Yangından Korunma başta olmak üzere birçok başlıkta bilgiler sunuldu.

EĞİTİM SONUNDA SINAV

15 gün süren eğitim programı sonunda kursiyerlere yönelik sınav gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda sınavda başarılı olan personeller Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Merkezi onaylı İtfaiye Elemanı Yetiştirme Kurs Programı Bitirme Belgesine sahip olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.